ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ 2018-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αποτελέσματα 22a «Ακριτίδεια 2019»Αιτωλοκαρνανία-Θεσσαλονίκη 2-0 Θεσσαλονίκη Κοζάνη 3-0 Θήβα-Θεσσαλονίκη 1-1.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΛΑΡΙΣΑ 2019........ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗ 2020

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη-Βέροια 2-2

Γήπεδα Μάττα 21 Μαίου 2015

Την Τετάρτη 20-5-2015 η ομάδα μας σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε με την ομάδα της Ημαθίας στα γήπεδα του Μάττα ξεκίνησε και ουσιαστικά την προετοιμασία της για το τουρνουά της Ξάνθης . Το παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο, με πολλές φάσεις στις δύο εστίες και διεξήχθη σε πολύ φιλικό και καλό κλίμα μεταξύ συναδέλφων εκπαιδευτικών. Οι ομάδες των δασκάλων μοιράστηκαν φάσεις και γκολ.Τελικό αποτέλεσμα 2-2.Σύντομα θα ανακοινωθεί και η μέρα του επαναληπτικού αγώνα στη Βέροια.Πιθανή ημερομηνία  Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.
Η ομάδα της Ημαθίας
Οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται  κάθε Τρίτη-Παρασκευή στα γήπεδα του Μάττα στη Ν.Ραιδεστό.

Εσωτερικός Κανονισμός1 - 18 Ακριτίδεια-Ξάνθη by liakosm

1

                                                         ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Filoxenia    http://www.hotel-filoxenia-xanthi.gr/
Τοξότες, Ξάνθη, Τ.Κ. 67100
                                                Τηλ. Κέντρο: (+30) 25410 93917,8,9
                                                       Fax: (+30) 25410 93920
                                                       E-mail: info@filoxenia.xan.gr
Σε ένα μαγευτικό τοπίο, δίπλα στη φύση, μόλις 500μ. από τα Τέμπη του Νέστου, και 10 χλμ. από το κέντρο της Ξάνθης, στο χωριό Τοξότες και στο ξενοδοχείο filoxenia  θα φιλοξενηθεί η ποδοσφαιρική ομάδα των δασκάλων Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του τουρνουά ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου 2015 στα Πηγάδια Ξάνθης.

Παρουσίαση

Στο ξενοδοχείο μας υπάρχουν 28 δωμάτια και 1 σουΐτα. Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με δορυφορική TV, τηλέφωνο, κεντρική θέρμανση, κλιματισμό, wc – ντους, σεσουάρ, mini bar, ψυγείο και χρηματοκιβώτιο ενώ έχετε στην διάθεσή σας room service και άνετο parking.
Το café bar και το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε γευστικούς πειρασμούς ή να χαλαρώσετε με καφέ και ποτό.
Στον χώρο του ξενοδοχείου λειτουργούν τμήματα Fitness (με όργανα γυμναστικής) και SPA (με μασάζ, σάουνα, χαμάμ & σολάριουμ).
Στο café bar και τον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου παρέχεται δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω ασύρματου δικτύου WiFi.

Που θα είμαστε από 26/6/2015 έως 1/7/2015

Το Ξενοδοχείο Filoxenia βρίσκετε στο κέντρο του χωριού Τοξότες 10χλμ από την πόλη της Ξάνθης και 6χλμ από τη δυτική έξοδο της Εγνατίας οδού (ΑΚ Βανιάνου) για την Ξάνθη. Είναι εύκολα προσβάσιμο με τους παρακάτω τρόπους:
Με αεροπλάνο: Το διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Χρυσούπολης βρίσκεται σε απόσταση περίπου 28χλμ. και από εκεί μπορείτε να έρθετε είτε με ταξί είτε νοικιάζοντας αυτοκίνητο.
Με τρένο: Η γραμμή του ΟΣΕ διέρχεται μέσα από το χωριό Τοξότες, αμέσως μετά την πραγματικά εντυπωσιακή διαδρομή δίπλα στον Νέστο. Πολλά από τα δρομολόγια του πραγματοποιούν στάσεις στο χωριό, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να κατεβείτε στην Ξάνθη και να επιστρέψετε καθώς η διαδρομή δεν υπερβαίνει τα 10χλμ.
Με αυτοκίνητο:
Αν έρχεστε στην Ξάνθη από δυτικά (Καβάλα, Θεσσαλονίκη κλπ) μέσω της Εγνατίας οδού, μόλις περάσετε την γέφυρα του Νέστου και πριν περάσετε τα τούνελ που την ακολουθούν, θα πρέπει να βγείτε από την Εγνατία από την έξοδο Θαλασσιάς. Η έξοδος οδηγεί σε ένα σταυροδρόμι όπου θα αντικρίσετε πινακίδα για το χωριό Τοξότες και το ξενοδοχείο μας και θα πρέπει να στρίψετε αριστερά. Ο δρόμος θα σας βγάλει στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας Ξάνθης όπου θα στρίψετε δεξιά προς Ξάνθη και θα συναντήσετε την διασταύρωση των Τοξοτών. Μόλις στρίψετε στην διασταύρωση αριστερά θα πρέπει να στρίψετε πάλι αριστερά για να μπείτε στο κέντρο του χωριού και να βρείτε στο Ξενοδοχείο μας.
Αν έρχεστε στην Ξάνθη από ανατολικά (Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη κλπ) μέσω της Εγνατίας οδού θα συναντήσετε τη δυτική έξοδο (2η στην σειρά όπως έρχεστε) της Εγνατίας για Ξάνθη, (ΑΚ Βανιάνου). Η έξοδος οδηγεί στην διασταύρωση Πετροχωρίου με την παλιά Εθνική οδό Ξάνθης Καβάλας. Στρίψτε αριστερά και ακολουθήστε τον δρόμο μέχρι την διασταύρωση των Τοξοτών. Μόλις στρίψετε στην διασταύρωση δεξιά θα πρέπει να στρίψετε πάλι αριστερά για να μπείτε στο κέντρο του χωριού και να βρείτε στο Ξενοδοχείο μας.
Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον χάρτη που βλέπετε δεξιά για την ακριβή θέση του Ξενοδοχείου μας στο Google Maps ή να πατήσετε εδώ για να ανοίξει ένα νέο παράθυρο (ή καρτέλα) με τη θέση του ξενοδοχείου μας στο Google Maps
Σας ευχόμαστε καλό ταξίδι,

Το παζάρι της Ξάνθης

Μακρά η ιστορία του παζαριού της Ξάνθης, χάνεται στα χρόνια της οθωμανικής περιόδου. Ξεδιπλώνεται δε, μέσα σε πολλές και λεπτομερείς διηγήσεις των παλαιοτέρων καθώς και των ταξιδιωτών στη Θράκη, με τις πρώτες από αυτές να απαντώνται στον 15ο αιώνα.
Μελετώντας τις μαρτυρίες, φαίνεται πως τα δομικά στοιχεία του παζαριού μέσα στους αιώνες παρέμειναν ίδια. Άλλαξαν κατά περιόδους τα είδη των εμπορευμάτων, καθώς υπήρξε περίοδος που λειτουργούσε ως ζωαγορά και άλλη ως αγορά των παραγωγών οπωροκηπευτικών. Άλλαξαν επίσης η ημέρα και η τοποθεσία, καθώς μέχρι το 1920 το παζάρι γινόταν στη σημερινή κεντρική πλατεία, κάθε Κυριακή.
To παζάρι της Ξάνθης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους ανάπτυξης της υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Προσελκύει όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες και κυρίως από τη γειτονική Βουλγαρία έρχονται όλο το χρόνο, ενώ ημερήσιες εκδρομές πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τους όμορους νομούς αλλά και γενικότερα από νομούς της Βόρειας Ελλάδος.
Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, Αθίγγανοι, καθώς και παλιννοστήσαντες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά ακόμη και αφρικανοί και κινέζοι συνυπάρχουν αρμονικά, δίδοντας στο παζάρι ένα ιδιαίτερο χρώμα, το οποίο δεν θα συναντήσει κανείς σε άλλες υπαίθριες αγορές.
Στους πάγκους τους θα βρούμε από οπωροκηπευτικά και κάθε λογής τρόφιμα, μέχρι χαλιά, κουβέρτες, είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακής χρήσης και παιχνίδια.
Το πολύχρωμο ψηφιδωτό συμπληρώνει η διαχρονικά σταθερή παρουσία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των τουριστών που συρρέουν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δικαιώνοντας και συντηρώντας τον μύθο γύρω από την μοναδική ατμόσφαιρα του παζαριού.
Η μεγάλη πλειοψηφία των Ξανθιωτών, θα περάσει από το παζάρι έστω και για μία βόλτα, χωρίς την πρόθεση να αγοράσει αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενδώσουν στον πειρασμό.

18ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε Ελλάδας – Εξωτερικού « ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ 2015 »